Pelletkachels, een duurzame vorm van verwarming.

PELLETKACHEL

Pelletkachels zijn relatief nieuw maar wisten al snel een energie- en milieubewust publiek te overtuigen. Houtpellets zijn immers een hernieuwbare en haast CO2-neutrale brandstof, waardoor deze kachels een duurzame vorm van verwarming zijn. 

Dankzij de automatische ontsteking zijn pelletkachels bovendien heel gebruiksvriendelijk. En omdat de meeste modellen programmeerbaar zijn in dag- of weekschema’s hebt u er nauwelijks omkijken naar. De gewenste kamertemperatuur regelt u via een klassieke thermostaat en bij steeds meer modellen ook via de meegeleverde afstandsbediening of zelfs een app op je smartphone. 


Een pelletkachel heeft tal van voordelen: 
  • met een rendement van 90% en meer scoren pelletkachels heel hoog. Dat is te danken aan de ingebouwde computersturing. Die zorgt voor een optimale verbranding waardoor er bovendien amper 0,5 tot 1% van de verbrande pellets als assen achterblijven.
  • de verbranding in een pelletkachel is CO2-neutraal
  • houtpellets zijn een relatief goedkope brandstof en hun prijs bleef de voorbije jaren stabiel, wat niet van alle brandstoffen gezegd kan worden.
  • omdat houtpellets in zakken geleverd worden zijn ze makkelijk en schoon te stockeren. De pellets zijn bovendien licht, wat maakt dat het vullen van de kachel geen zwaar karwei is.
  • een pelletkachel met een ingebouwd voorraadcompartiment heeft een autonomie van 12 tot 36 uur, afhankelijk van de gevraagde warmte