Pellethaardeneen energie- en milieubewuste vorm van verwarmen.

PELLETHAARD

Pellethaarden zijn een energie- en milieubewuste vorm van verwarmen. Houtpellets zijn immers een hernieuwbare en haast CO2-neutrale brandstof. In combinatie met het hoge rendement van dit soort inbouwhaarden en minder dan 1% verbrandingsresten krijgt u een duurzame vorm van verwarming.

Een pellethaard is bovendien bijzonder gebruiksvriendelijk. De pellets worden vanuit het reservoir (tot 15 kg) automatisch in de vuurkorf geworpen en dankzij de ingebouwde elektronische ontsteking schakelt de haard zich automatisch in en uit. De meeste modellen zijn programmeerbaar in dag- of weekschema’s en u kunt de kamertemperatuur indien gewenst manueel regelen via een klassieke thermostaat of via de meegeleverde afstandsbediening.

Het ingebouwde ventilatiesysteem verdeelt de warmte van uw pellethaard optimaal door uw living of woonkamer. Daarnaast geeft deze inbouwhaard u ook nog die typische, gezellige stralingswarmte. 

Een pellethaard heeft tal van voordelen: 

  • heel hoog rendement dankzij optimale verbranding. Die zorgt ervoor dat minder dan 1% van de verbrande pellets als assen achterblijven.
  • CO2-neutrale verbranding, dus een duurzame vorm van verwarmen
  • u heeft er weinig omkijken naar.
  • houtpellets zijn een relatief goedkope brandstof en hun prijs bleef de voorbije jaren stabiel, wat niet van alle brandstoffen gezegd kan worden.
  • houtpellets zijn makkelijk en schoon te stockeren. De pellets zijn bovendien licht, wat maakt dat het vullen van de pellethaard geen zwaar karwei is.
  • een pellethaard met een ingebouwd voorraadcompartiment heeft een autonomie van 12 tot 36 uur, afhankelijk van de gevraagde warmte
  • makkelijk in te bouwen ter vervanging van een houtcassette